Gepost op 06/12/2016

Waarom geen cartridges van een wit product gebruiken?

Als een bedrijf een (multifunctionele) printer koopt of huurt, gaat dat meestal gepaard met een omnium onderhoudscontract waar in de meeste gevallen ook de toners inbegrepen zijn. Op dat moment is een klant zeker van het product dat hij of zij zal ontvangen. Ook als je zonder onderhoudscontract een (toner/inkt)cartridge bij DigitOffice zou bestellen, leveren wij steeds de originele producten. Wanneer consumenten zelf (online) op zoek gaan naar cartridges, kiezen ze vaak voor de oplossing die het meest voordelig lijkt, vaak valt de keuze dan op een wit product. Het woordje ‘lijkt’ is hier heel belangrijk, en dat om drie grote redenen:

  1. Wanneer je  een cartridge van een wit product koopt, staat er vaak bij dat je meer afdrukken kan maken dan met de originele toner. In de meeste gevallen klopt dit echter niet. Een aantal afdrukken dat je met een toner of inktcassette kan maken is gebaseerd op een bedrukkingpercentage, oftewel de hoeveelheid inkt/toner dat je gebruikt voor één afdruk. Vaak gaan ‘witte producten’ uit van een lagere bedrukkingsgraad, waardoor het aantal afdrukken dat je, zogezegd, met één cartridge kan maken, kunstmatig hoger ligt. Het is zelfs zo dat originele producten perfect afgestemd zijn op je toestel, terwijl witte producten dit enkel kunnen benaderen.
  2. Een tweede belangrijke reden sluit hier op aan. Want aangezien een wit product enkel een benadering is van het origineel, sluit dit ook niet 100% goed aan op je toestel, waardoor je regelmatig de melding zal krijgen dat je het product niet correct hebt geplaatst of dat de printer de cartridge niet herkend. Als de toner of het inktpatroon wél herkend worden, is de kans groot dat je regelmatig toner of inkt zal verliezen, aangezien de aansluiting geen 100% is. Dit vergroot de onderhoudsfrequentie exponentieel. Extra onderhoud brengt uiteraard extra kosten met zich mee, wat maakt dat je originele ‘winst’, door te kiezen voor een wit product, al snel een verliespost zal zijn.
  3. Over de derde reden kan ik betrekkelijk kort zijn: wanneer je gebruik maakt van witte producten, is de kans zéér groot dat je garantie op het toestel zou vervallen, aangezien de fabrikant dan geen goede werking meer kan garanderen. Het is dus zeer belangrijk om ook hier rekening mee te houden.

Kortom, soms betaal je beter iets meer voor de originele producten, aangezien dit op lange termijn vaak de beste keuze is.

Let wel, DigitOffice wil hiermee geen fabrikanten van witte producten in diskrediet brengen, maar kadert enkel zijn keuze om te kiezen voor originele producten. Het betreft hier een samenvatting van persoonlijke ervaringen met ‘witte producten’. 

Deel dit bericht

Overige nieuwsberichten

15/01/2019 - Ricoh multifunctionele printer- en tonerproducten
Meer »
15/01/2019 - Alles over multifunctionele printers
Meer »
15/01/2019 - Wat is een multifunctionele printer?
Meer »
15/01/2019 - beste multifunctionele laserprinter
Meer »
15/01/2019 - Multifunctionele laserprinters vergelijken
Meer »
14/01/2019 - Multifunctionele a3 laserprinter
Meer »
14/01/2019 - Stop met het weggooien van uw lege toners!
Meer »
13/01/2019 - Multifunctionele laserprinter kleur
Meer »
13/01/2019 - sitemap
Meer »
08/01/2019 - Beste multifunction a3 printer
Meer »
Ontdek al onze promoties en nieuwe producten

Product vergelijking (0)