Gepost op 27/12/2019

Printer onderhouden?

Laserprinters hebben tedere zorg nodig, net als computers. Het onderhouden van een laserprinter kost niet veel tijd en kan worden gedaan door iedereen die eenvoudige instructies kan volgen. Het wordt aanbevolen om de onderhoudsprocedure minstens maandelijks uit te voeren. Het voordeel van een goed onderhouden printer is dat er minder kans is dat er lijnen en vlekken op de afdruk ontbreken. Onderhoudsprocedure De handleiding in uw printerpakket bevat ook enkele tips voor het goed onderhouden van uw printer, bovendien is het beter als u deze controleert. Lees meer over Printer onderhouden:

Hier zijn de algemene procedures voor printeronderhoud: 1. Verwijder de verbindingen van de printer. Het is een standaardprocedure voor printeronderhoud om het netsnoer uit het stopcontact te halen en ook de kabels of draden los te koppelen die uw printer op de computer aansluiten. 2. Laat uw printer minimaal een half uur afkoelen. Sommige componenten van de printer worden heet tijdens het afdrukken. U kunt uw printer in een goed geventileerde ruimte plaatsen, zodat deze gemakkelijk afkoelt. U kunt ook een ventilator gebruiken, maar zorg ervoor dat de omgevingslucht niet te koud is. Het is niet voordelig als u uw printer blootstelt aan plotselinge temperatuurschommelingen. 3. Verwijder de laden van uw printer. Raadpleeg uw instructiehandleiding om te weten hoe u dit goed kunt doen, anders kunt u uw laden beschadigen. 4. Verwijder de cartridges van de printer. Nogmaals, raadpleeg uw handleiding over hoe u dit goed kunt doen, vooral als uw cartridges zijn vergrendeld. Stel de cartridges niet bloot aan zonlicht. Plaats het in een donker plastic of wikkel het in een stuk schoon papier.

Pas op dat u het niet laat vallen, schudt of kantelt; hierdoor kan uw cartridge lekken. Lekkage uit cartridges kan doeken, tapijt en andere stoffen van stof vervuilen. 5. Maak de binnenkant schoon. Bij het reinigen van het interieur is het een goede gewoonte om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. U kunt een kleine en zachte borstel gebruiken en voorzichtig zijn wanneer u dit doet. Voor de gemakkelijk bereikbare en vlakke oppervlakken kunt u een droge doek gebruiken om het vuil en stof te verwijderen. 6. Verwijder vuilophoping van de rollen. Lees meer over Printer onderhouden:

Het zou beter zijn als u de rollen van de printer kunt verwijderen. Inspecteer bovendien de rollen op tekenen van slijtage. Versleten rollen kunnen papierstoringen veroorzaken of het papier wordt niet goed geladen. 7. Reinig de buitenkant. De buitenkant moet worden schoongemaakt met een vochtige doek. Gebruik geen oppervlakteactieve stoffen op chemische basis. Tegenwoordig zijn er veel beschikbare reinigingskits die kunnen worden gebruikt en die de buitenkant van de printer niet beschadigen. U kunt de dichtstbijzijnde IT-winkel raadplegen om te zien of zij er een hebben. 8. Gebruik alleen de door de fabrikant aanbevolen toner. Wanneer u een toner voor een laserprinter toevoegt of vervangt, gebruik dan geen toners die niet aan de normen voldoen.

De prijs van ondermaats is mogelijk lager dan de aanbevolen toners, maar de kwaliteit is ook lager en ze kunnen problemen veroorzaken in de hardware van de printer. Als u goed voor uw printer zorgt, gaat deze langer mee en vermindert de kans op uitval, dus bespaar geld op onderdelen en arbeidskoste Article Source: http://EzineArticles.com/6889084

Lees meer over Printer onderhouden:

 

multifunctionele laserprinter
beste a3 printer
a3 a4 printer
a3 laserprinter kleur all in one
a3 printer vergelijken
ricoh multifunctionele printer
verhuur printer
printers vergelijken
vergelijk printers
a3 printer vergelijken
vergelijk printers all in one
all in one printers vergelijken
printers vergelijken testresultaten
vergelijk printers all in one wifi
laserprinters vergelijken
vergelijk all in one printers
kleurenprinters vergelijken
printers all in one vergelijken
multifunctionele printers vergelijken
vergelijk a3 printers
printers vergelijken printkosten
printer kopen vergelijken
zakelijke printer vergelijken
wat is de beste all in one printer
vergelijk laserprinters all in one
kopieermachine vergelijken
printer vergelijkingstest
laserprinter kopen vergelijken
printer scanner vergelijk
multifunctional printer vergelijk
kleuren laserprinter vergelijken
printer vergelijkingssite
printkosten vergelijken
kopieerapparaten vergelijken
netwerkprinters vergelijken
all in one vergelijken
kleurenlaserprinters vergelijken
vergelijkingssite printers
kopieermachine kopen
kopieerapparaat kopen

Deel dit bericht

Overige nieuwsberichten

20/05/2020 - HI-PLUS PREMIUM KOPIEERPAPIER FT A4
Meer »
20/04/2020 - Aanbieding a3 printer
Meer »
20/04/2020 - Beste a3 printer voor thuis
Meer »
20/04/2020 - A3 laserprinter kopen
Meer »
20/04/2020 - A2 printer brother kopen
Meer »
02/04/2020 - A3 printer wifi
Meer »
02/04/2020 - A3 printer hp
Meer »
02/04/2020 - A3 printer epson
Meer »
02/04/2020 - A3 printer brother
Meer »
02/04/2020 - A3 fotoprinter
Meer »
Ontdek al onze promoties en nieuwe producten

Product vergelijking (0)