Gepost op 05/09/2018

Bij het bespreken van een offerte voor een printer of een multifunctionele printer krijgen we van onze potentiële klant vaak de opmerking dat de prijs per afdruk van onze omnium onderhoudscontracten veel lager ligt dan bij de concurrentie. Soms zelfs zoveel lager dat de klant denkt dat er bij DigitOffice bepaalde kosten niet inbegrepen zouden zijn terwijl dit bij de concurrent wel het geval is.

De verklaring is vrij eenvoudig! De meeste concurrenten bieden een marktconforme prijs per afdruk aan. M.a.w. zij vergelijken hun prijzen met die van de concurrentie en zij verhogen of verlagen hun prijs per afdruk in functie van de trends die zij waarnemen. Een voorbeeld: als 90% van alle merken €0,045 per kleurafdruk vraagt, dan zullen de meeste merken in de buurt blijven van die €0,045 per afdruk in kleur. Wij vermoeden niet dat er prijsafspraken worden gemaakt tussen de grote merken zoals Ricoh, Canon, Xerox, Konica Minolta e.a. maar echt grote verschillen vallen toch niet te bespeuren.

De prijs per afdruk die wij berekenen verschilt zo sterk van deze van de concurrentie omdat wij wel de werkelijke kosten van de onderdelen in kaart brengen! Elke fabrikant is immers verplicht om van elk onderdeel in de machine aan te geven hoeveel afdrukken dit onderdeel zal meegaan. Net zoals bij een auto waar bv. de oliefilter elke 30000 km moet vervangen worden. In een printer of een multifunctionele printer heb je natuurlijk geen oliefilter, maar wel toners, drums, transfer belts, fusers, pick-up rollers en nog vele andere.

De fabrikant van de printer of de multifunctionele printer geeft ons de prijs van elk onderdeel en daarbij wordt vermeld na hoeveel afdrukken dit onderdeel moet vervangen worden om de goede werking van het toestel te garanderen. Bv. een onderdeel kost €100 en moet na 50000 afdrukken worden vervangen. De kostprijs per afdruk van dit onderdeel is dus €0,002 per afdruk. Bij DigitOffice berekenen we op die manier de kostprijs per afdruk van al deze onderdelen en we houden rekening met de onderdelen die vermoedelijk niet zullen moeten worden vervangen. Bv. een onderdeel moet pas na 600000 afdrukken vervangen worden en u maakt als klant slechts 1000 afdrukken per maand. Wij gaan er dan redelijkerwijs van uit dat u geen 600 maanden (= 50 jaar) met dit toestel zult werken :). 

Vermits DigitOffice ook nog eens merkonafhankelijk is, verdelen wij uitsluitend toestellen die beantwoorden aan onze verwachtingen van een lage verbruikskost. Wij voelen ons helemaal niet verplicht om van een bepaald merk alle toestellen in ons gamma printers of multifunctionele toestellen te voeren. Wij zijn daar heel selectief in!

DigitOffice onderzoekt zelf welke toestellen van welke merken interessant voor onze eindklant zouden kunnen zijn. De kwaliteit van de afdruk is belangrijk, net als de betrouwbaarheid en de bedrijfszekerheid. Bovendien moet het apparaat beantwoorden aan de specifieke technische vereisten die de klant ons opgeeft. Maar in alle prijscategorieën van toestellen merken wij enorme prijsverschillen als het gaat om de gemiddelde prijs per afdruk van een apparaat! De aankoopprijs van een printer of van een multifunctioneel toestel (printen, kopiëren, scannen ...) is vaak te verwaarlozen ten opzichte van de prijs die de klant betaalt aan toners, onderdelen en onderhoud! Bij DigitOffice zoeken we naar de beste verhouding tussen de aankoopprijs van het toestel en de te verwachten kostprijs voor toners e.d. Wij stellen aan de klant het toestel voor dat wij in de gegeven omstandigheden zelf zouden aanschaffen voor ons eigen kantoor. 

M.a.w. dank zij onze gedetailleerde kostprijsberekening kunnen wij meestal een printer of een multifunctionaal apparaat voorstellen met een veel lagere gebruikskost dan de concurrentie die vaak beperkt zijn tot het gamma van één merk. DigitOffice zal u altijd het toestel voorstellen waarvan wij overtuigd zijn dat dit voor uw omstandigheden het meest geschikt is. We zullen ons nooit laten verleiden om u een toestel aan te bieden dat door onze leverancier wordt gepusht.

Deel dit bericht

Overige nieuwsberichten

07/11/2018 - 's Werelds eerste multifunctionele printer met de unieke mogelijkheid je geprinte documenten te wissen, zodat je het papier opnieuw kunt gebruiken!
Meer »
16/10/2018 - Een printer/scanner die ook jouw boekhouding doet!
Meer »
14/09/2018 - De helaasheid van een goedkope printer ...
Meer »
16/05/2018 - Deal van 6 miljard tussen Xerox en Fujifilm valt in het water
Meer »
16/05/2018 - Konica Minolta neemt IT-bedrijf Aurelium over
Meer »
14/03/2018 - Tien ongelooflijke feiten over printers!
Meer »
05/03/2018 - DigitOffice introduceert nieuw vergelijkingsplatform
Meer »
24/02/2017 - Konica Minolta introduceert nieuwe A4-kleurentoestellen met dezelfde kenmerken en functionaliteit als de A3-toestellen
Meer »
06/12/2016 - Waarom geen cartridges van een wit product gebruiken?
Meer »
Ontdek al onze promoties en nieuwe producten

Product vergelijking (0)