Gepost op 05/03/2018

Als enige écht merkonafhankelijk speler in de markt van kantoorapparatuur zoals printers, kopieerapparaten en multifunctionals heeft DigitOffice een uniek marktinzicht gelanceerd op zijn vernieuwde website. Zaakvoerder John Fosté legt uit: “We wilden onze unieke positie in de printsector nog versterken, in die zin dat we niet enkel de functies van de toestellen wilden vergelijken, maar ook de reële afdrukkost per toestel.” Het team van DigitOffice voerde wekenlang gegevens in de database in, om voor bijna 360 toestellen te weten te komen wat de kost is als je er mee afdrukt. “Hier lieten we geen enkel onderdeel buiten beschouwing,” gaat Fosté verder, “we rekenen de kostprijs per onderdeel, groot of klein en delen die prijs door het aantal afdrukken dat het onderdeel meegaat. Op die manier komen we tot de afdrukkost.”

Total Cost of Ownership

Via een handige tool op de website kan de klant nu zelf een selectie maken uit de merken HP, Brother, Konica Minolta, Ricoh, Xerox, Canon, OKI, Lexmark en Kyocera. Verder kan je een hele hoop andere functies selecteren en ten slotte kan de gebruiker zijn verwachte afdrukaantallen ingeven in de TCO-tool. “De TCO staat voor Total Cost of Ownership, dat wil zeggen dat de klant zelf kan nagaan hoeveel het toestel hem maandelijks gaat kosten met de ingegeven aantallen. Wij maken die berekening al jaren achterliggend en gebruiken ze ook voor onze offertes, maar nu kan de klant zélf de berekening maken en is de manier waarop wij werken veel transparanter.”

Aantal afdrukken

Volgens de DigitOffice-zienswijze is de prijs van de afdrukken belangrijker dan de prijs van de printer. “Dat hangt natuurlijk af van het aantal afdrukken dat je maakt”, zegt John Fosté. “Maar het is inderdaad zo dat je met een toestel van € 150 ook 500 afdrukken per maand kan maken, maar bij zo’n toestel ligt de prijs per afdruk vaak hoger en ben je beter met een toestel dat wat meer kost, maar waar de afdrukprijs veel lager ligt. Op die manier betaal je op lange termijn het minste. Waar juist het omslagpunt ligt, wanneer je beter voor een duurder/goedkoper toestel kan kiezen kan je op de website perfect raadplegen, want de site rangschikt ze zelf van de goedkoopste TCO naar duurdere.”

DigitOffice gaat er prat op dat er geen enkel ander platform is dat zo werkt. Als je zelf een kijkje wil nemen wat voor jou het beste toestel is, ga dan naar http://www.digitoffice.be/nl/multifunctionals-printers of neem contact op via het nummer 015/20.93.79.

Deel dit bericht

Overige nieuwsberichten

15/01/2019 - Ricoh multifunctionele printer- en tonerproducten
Meer »
15/01/2019 - Alles over multifunctionele printers
Meer »
15/01/2019 - Wat is een multifunctionele printer?
Meer »
15/01/2019 - beste multifunctionele laserprinter
Meer »
15/01/2019 - Multifunctionele laserprinters vergelijken
Meer »
14/01/2019 - Multifunctionele a3 laserprinter
Meer »
14/01/2019 - Stop met het weggooien van uw lege toners!
Meer »
13/01/2019 - Multifunctionele laserprinter kleur
Meer »
13/01/2019 - sitemap
Meer »
08/01/2019 - Beste multifunction a3 printer
Meer »
Ontdek al onze promoties en nieuwe producten

Product vergelijking (0)