Gepost op 23/06/2016

Wat is een multifunctionele printer?
Dat is een kantoortoestel dat zowel kan printen, kopiëren als scannen en in sommige gevallen ook kan faxen. Aangezien de fax steeds minder wordt gebruikt, is dit stilaan aan het verdwijnen… 

Er zijn multifunctionals die enkel in zwart-wit werken, en sommige die ook in kleur kunnen werken. Naargelang wat er nodig is op uw bureau, kunnen wij het juiste toestel selecteren uit ons gamma.

Wat is het verschil met een kopieerapparaat?
Sommige ondernemingen of verenigingen zijn op zoek naar een toestel dat enkel dienst doet als kopieerapparaat. Het is echter zo dat die kopieerapparaten nog maar amper bestaan. Vaak kiezen die bedrijven voor een multifunctional die ze dan niet aansluiten op een computer of netwerk en op die manier kan je dus enkel de kopieerfunctie gebruiken. Als later de nood komt om toch te scannen of te printen met het apparaat kan dit steeds.

Daarom is de keuze voor een multifunctioneel toestel vaak de juiste, omdat je op die manier voorkomt dat er op je bureau verschillende machines staan: één om te printen, één om te scannen, één om te faxen,… Het is dus plaats besparend en het gebruiksgemak ligt veel hoger. Dit heeft ook te maken met het feit dat bijna alle multifunctionals uitgerust zijn met een touchscreen, terwijl printers dit vaak niet hebben.

Een ander belangrijk aspect is het milieu
Met één toestel verbruik je sowieso minder stroom en heb je dus ook minder uitstoot dan met verschillende kantoorapparaten. Heb je soms last van de geur dat deze toestellen allemaal samen veroorzaken? Ook dit zal véél minder zijn als je met slechts één toestel werkt!

Heeft u nog verdere vragen over de aanschaf van een multifunctionele printer? Aarzel dan niet ons vrijblijvend en onafhankelijk advies in te roepen!

Deel dit bericht

Overige nieuwsberichten

24/02/2017 - Konica Minolta introduceert nieuwe A4-kleurentoestellen met dezelfde kenmerken en functionaliteit als de A3-toestellen
Meer »
06/12/2016 - Waarom geen cartridges van een wit product gebruiken?
Meer »
15/10/2016 - Printen met je smartphone of tablet
Meer »
20/09/2016 - DigitOffice werkt mee aan de toekomst van KV Mechelen
Meer »
02/08/2016 - Printer huren? Waar moet je rekening mee houden.
Meer »
12/07/2016 - Het onderhoud van uw printer
Meer »
08/06/2016 - Konica Minolta wil zijn succes met productieprinten evenaren in de markt voor professioneel printen
Meer »
03/06/2016 - HP Inc. lanceert nieuw mobiel computing platform
Meer »
12/05/2016 - DigitOffice wordt Konica Minolta Premium Partner
Meer »
Ontdek al onze promoties en nieuwe producten